Personal Stuff

Family work

Birds' Personal Stuff

Opnames die me terugbrengen naar vele anecdotes uit een ver verleden. Bijvoorbeeld, mijn kamer in een oud hotel (Trianon) tegenover het Kurhaus, waar ik uit mijn bed gelicht werd om te gaan repeteren met het Residentie Orkest (RO). Een uitzicht op zee waar nu miljoenen voor betaald moet worden. Het Kurhaus, waar ik mijn eerste noten op de belltree speelde in de 4e symfonie van Mahler en mijn eerste optredens met een professioneel orkest. 

40 jaar na dato

Een terugblik naar de Haagse periode met o.a. Vera Beths, Reinbert de Leeuw die toen niet kon dirigeren en vele andere Hagenezen (en wat Amsterdammers). Ik speel zelf niet mee, maar het is wel een mooi document van een tijd die ik mijn goed herinner.

Antheil

Een filmpje van ons vroegere huis voor Funda. Met natuurlijk een heel relaxed eigen deuntje eronder.

Arendsdaalder 8

Birds' Soul Searching (Effe) is een van mijn autobiografische werken waarin ik wat meer vertel over de tijd voordat ik met Hilke trouwde.

Op 1 oktober 2025 ben ik langer met Hilke samen dan dat ik zonder haar was. Zo'n 35 jaar vieren we DV dan. 

Het slot: Demolition of Mandere is een autobiografisch werk en maakt inmiddels ook deel uit van een groter werk getiteld EFFE. Maar het is met deze versie begonnen waarin ik in een enkele dag deze muziek opschreef, maar in de jaren daarna veel heb zitten sleutelen aan de samples om de juiste intensiteit te krijgen. Voor nu ben ik er tevreden mee. Het werk symboliseert mijn zoektocht naar waarheid en geluk. Het begint met een melodie in de trompet die in een vijandige omgeving zich moet handhaven. Er komt natuurlijk strijd, maar uiteindelijk vind de melodie de harmonie die bij 'm past. Eind goed al goed. In de film krijg je ook uitleg over wat ik geschreven heb in de muziek.

"EFFE"...

Birds' Soul Searching

Cinderella is een lief filmpje over Popey City op Malta. Met een bijzondere hoofdrol. 

Cinderella

In tijden van Corona is dansen met elkaar 'not done'. Althans als je niet tot hetzelfde huishouden behoort.
Gisteren keken we naar hoogtepunten uit musicals van MGM. En daar werd wat afgedanst! Met de meest onvergetelijke dansers als Astaire, Rogers en Kelly. 
Dit liedje heb ik al een tijdje geleden gemaakt, met beelden uit de prachtigste dansscènes die er zijn. In dit geval heb ik de beelden in het ritme van mijn muziek gemonteerd. Net als een choreograaf.
Maar nu heb ik alles (beeld en muziek) nog wat mooier en vooral zoeter gemaakt. Dans met mij. Misschien kan het voor velen niet in het echt maar dan kan het nog altijd in gedachten.

Dance with me

Waarschuwing. Sommige beelden kunnen als schokkend worden ervaren. 

Een jonge sperwer die op jacht gaat in onze patio. Gefilmd met mijn iPhone, daarna meteen gemonteerd en er een muziekje bijgeschreven.

De Sperwer en de Mus

Depressions

...

Depressions

Even tussen het uitpakken van de verhuisdozen. Een muziekje dat ik heb gemaakt n.a.v. het overlijden van Louis van Dijk en dat maar blijft hangen in mijn hoofd.
Dona Eis Requiem.
Een compositie op basis van een werk dat ik Louis hoorde spelen: Prelude van Cesar Franck.
Het filmpje zijn de beelden die er wat mij betreft bij horen. Beelden uit een lange carrière van deze gigant.
Vanmorgen heb ik nog wat stemmen van de zangers en zangeressen aangepast, vanmiddag beelden gesprokkeld en alles bij elkaar gevoegd. Ik hoop dat de filmers op YouTube het mij niet kwalijk nemen. Geen commercieel belang maar een ode die ik alleen op deze manier kwijt kan

Dona Eis Requiem, tribute to Louis van Dijk

Newsletter