https://fredvogels.com/video/my-music-my-war 
 
De bovenstaande korte film van Fred Vogels My Music, My War, biedt een boeiend en onconventioneel kijkje in het leven en de muzikale reis van een getalenteerde muzikant en componist. Door een combinatie van persoonlijke anekdotes en een rijk tapijt van zijn muziek neemt Vogels ons mee op een unieke en introspectieve rit door zijn muziekgeschiedenis. Vanaf zijn begindagen bij het Haags Philharmonisch Orkest tot zijn bijdragen aan de wereld van tv en film zijn we getuige van de evolutie van zijn creatieve talenten. 
Wat deze film onderscheidt is de diepgaande focus op Vogels' diepe passie voor het begrijpen van de Tweede Wereldoorlog, die een centrale draad wordt die zijn muziek, geschiedenis en de verschrikkingen van de oorlog met elkaar verweven. Zijn oprechte waardering voor veteranen en hun verhalen voegt een hartverwarmende dimensie toe aan het verhaal, waarbij de nadruk wordt gelegd op de menselijke connectie in het licht van verlies en opoffering. 
 
De film verweeft Vogels' persoonlijke bezoeken aan Normandië op vakkundige wijze met zijn andere muzikale prestaties, waardoor een meeslepende nevenschikking ontstaat tussen de rustige landschappen van Normandië en de krachtige emoties die door zijn composities worden overgebracht. Het gebruik van archiefbeelden en stills voegt diepte en context toe aan zijn muzikale odyssee, waardoor dit een inzichtelijke en biografische reis wordt. 
 
Fred Vogels ontpopt zich als een ervaren muzikant en componist wiens kunstenaarschap nauw verbonden is met zijn diepgaande verkenning van de geschiedenis en de mensheid. Zijn korte film biedt kijkers een unieke mix van muziek, emotie en biografie, waardoor het een tot nadenken stemmende en experimentele filmische ervaring wordt.
 
Composer, arranger
Birdspublishing · Full-time Jan 1977 - Present · 47 yrs 3 mos
Publicist stories and music about WWII
Back to Normandy · Part-time
Back to Normandy
Operation Overlord, Market Garden, Normandy landings brought the liberation of western Europe, France, Belgium & The Netherlands. Research regiments and divisions, bomber command, lost planes, crash sites ww2 at Back to Normandy.
 
Directeur
Muzehof Centrum voor de Kunsten · Full-time Jan 2009 - Aug 2011 · 2 yrs 8 mos Zutphen
 
Consultant Course/Cursus Totaal   ABECON Informatiesystemen B.V. · Full-time
 
DirecteurCentrum voor de Kunsten, de Meander · Full-time Mar 2000 - Oct 2004 · 4 yrs 8 mos r
 
Adviseur en projectleider ICTRegionale muziekschool Twente · Part-time Aug 2003 - Jan 2004 · 6 mos
 
Directeur
Centrum voor de Kunsten · Full-time Jan 1996 - Mar 2000 · 4 yrs 3 mos
 
Directeur a.i.
Centrum Muzikale Vorming · Part-time Mar 1995 - Dec 1995 · 10 mos
 
Dronten, Flevoland, Netherlands
Freelance Musician
Musician
 
Zakelijk leider
Stichting Nederlands Barok Orkest · Part-time Jan 1991 - Feb 1992 · 1 yr 2 mos
 
Co-Founder en Business Leader  Slagwerk Den Haag · Full-time Jan 1974 - Aug 1981 · 7 yrs 8 mos
 
Student
Royal Conservatory of Music and Arts 1972 - 1980 · 8 yrs
 
Tags: FilmmuziekWat mijzelf betreft